SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Saturday, April 22, 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my.

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.


Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.



KLIK GAMBAR UNTUK JOIN SEGMEN!

Alamak kali ni ucing ada buat segmen baru la. Korang dah join ke belum segmen terbaru ucing ni? Syarat syarat dia pun mudah je. Jom ramai ramai support ucing sebelum 26 April ni!

Saturday, April 15, 2017

TEPUNG TERUS JADI (KEK COKLAT MOIST)

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.



Alhamdulillah, baru baru ini ada testing buat kek coklat moist dari tepung segera. (nak tau tepung apa? jap lagi wawa bagitau) Kek ni wawa lagi suka kalau kukus sebab texture dia lagi moist berbanding bake. Sedap dia tu tak payah cakap lah, memang sedap dan berbaloi baloi. 

Mana tak berbaloina dalam satu paket tepung tu dia lengkapkan sekali chocolate rice dan chcolate ganache haa. Tak Perlu susah susah nak nak kena cairkan coklat bagai pastu pergi kedai beli bahan bahan semua. Pakai tepung ni je godek godek tambah telur susu semua terus jadi. 

Satu paket tepung ni boleh buat satu loyang. Sesuai sangat kalau buat makan petang sambil menikmati suasana kampung. Dan since wawa pun berpuas hati dengan tepung terus jadi, so wawa fikir nak la menjual kepada korang semua. Mana la tau kan korang berminat nak mencubanya. Kalau korang semua duduk tepi rumah wawa, memang wawa bagi testing sorang satu rasa kek ni. 


Harga : RM10 exclude postage
FREE COD : Area Kota Bharu, Kok Lanas dan Giant Kuala Terengganu (minimum order 3 paket ke atas)
Whatsapp : 017 922 2761

Gambar kat atas tu wawa tunjuk isian dalam satu paket tepung terus jadi ni. Disertakan tepung kek, chocolate ganache dan chocolate rice sekali. Kalau berminat boleh whatsapp wawa atau email untuk buat tempahan sebab stock makin lama makin terhad sebab orang dah start beli untuk prepare raya. Oh ya, yang berminat nak order shaklee dengan wawa pun boleh whatsapp nombor di atas ye!

And insyaAllah nanti wawa ada buka tempahan untuk biskut raya. Nanti wawa akan update balik senarai biskut raya yang wawa akan buat. Kali ini pilihan tak banyak sebab takut tak menang tangan nak buat. Dan yang paling exclusive biskut raya dari wawa ialah Nangka Kerang. Macam mana rupa dan rasa dia, kita tunggu post seterusnya ok? 


** Wawa terpaksa screen shot gambar dalam instagram sebab laptop rosak. Jadi tak dapat nak edit lawa lawa :(




Monday, April 10, 2017

KENAPA SHAKLEE?


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.



Ramai kawan wawa tanya macam mana wawa boleh terjebak dengan Shaklee ni sebab kalau ikotkan dulu wawa memang boleh dikatakan seorang yang ANTI dengan produk SHAKLEE ni.


"Sebab apa wawa anti???"

Sebabnya wawa ni seorang yag jenis suka pakai ubat traditional. Ubat traditional takde kesan sampingan. Memang tiap kali kalau wawa ada masalah macam PANAU, KETUMBIT, JERAWAT, BLACKHEAD, KEPUTIHAN, SAKIT GIGI dan ANGIN DALAM BADAN, wawa akan search Google nak cari jalan penyelesaian. Tiap kali wawa search tiap kali tu jugak para blogger suggest produk Shaklee untuk menyelesaikan masalah yang wawa hadapi sampaikan wawa cakap dalam hati;

''Dah tak ada jalan penyelesaian lain ke selain pakai shaklee ni". .

Memang wawa rasa jemu sangat dengan Shaklee ni. Tiap kali wawa nak elak Shaklee, tiap kali tu jugak la Shaklee ni muncul. Rasa macam jodoh pulak hehe. Sampai la satu hari tu Allah bukakan pintu hati wawa untuk cuba Shaklee ni.

Mula mula sebelum beli tu memang rasa ragu-ragu lagi. Tapi selepas wawa amalkan produk Shaklee selama 4 bulan ni, Alhamdulillah semakin berkurang masalah wawa. Rasa bersyukur sangat lepas cuba Shaklee. Wawa amalkan ESP, Vit C dan AlFalfa. Alhamdulillah lepas wawa makan setiap hari, jerawat wawa pun dah tak tumbuh. Kalau dulu, ada je jerawat tumbuh sampai kena pakai krim jerawat setiap hari sebelum keluar rumah. Bayangkan kalau 4 kali keluar,4 kali tu jugak sapu krim jerawat. Boleh lemau muka sapu bahan kimia banyak banyak.

Tapi lepas cuba Shaklee, tak perlu nak sapu lagi. Kulit wawa pun rasa licin je. Ni baru masalah kulit tau. Tak masuk masalah angin dalam badan lagi ni. Wawa makan Alfalfa Shaklee, terus settle masalah angin dan keputihan. Kalau dulu lepas makan akak memang susah nak sedawa. Sangat susah. Dalam seminggu boleh berapa kali je wawa sedawa. Tapi sekarang, hari hari. Tak perlu berurut nak keluarkan angin. Haa, nampak tak betapa bagusnya Shaklee ni tolong. Dulu benci Shaklee sekarang dah makin sayang tauu. Hehe

Shaklee Ind. Dis,
Wa Beauty & Health
014-536 2931