SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIRECT EMAIL : wawaabdhadi@gmail.com. Terima Kasih ^^

Saturday, November 4, 2017

[EXPIRED DATE] DUYONG ART FESTIVAL

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.




Alhamdulillah diberi peluang kedua untuk datang ke sini lagi. Alang alang datang sini, terus plan nak share pengalaman dengan pembaca sekalian. Kali ni wawa sertakan video di Art Festival sekali tau. Jenuh nak edit video cecantik untuk tatapan korang semua tapi hari ini baru boleh post dekat blog.

Boleh cakap sesiapa yang datang Terengganu hujung bulan lepas memang bertuah la sebab dapat pergi ke Duyong Art Festival yang diadakan pada 28,29 dan 30 April 2017 lepas. Dan wawa of course la bangga dengan kampung sendiri. Mana taknya Pulau Duyong dah dikenali orang ramai. Since tahun ni memang ramai sangat pengunjung yang datang sini (penganjur cakap dalam 20 ribu orang jugak yang datang) pada haritu so parking memang full sampai ada yang datang parking depan rumah. Nasib baik festival ni dekat sangat dengan rumah, memang jalan kaki je kalau nak pergi sana.  

Macam macam acara ada dekat sana termasuk pameran Duyong Art Gallery, Anyaman, Ukiran dan persembahan menyanyi. Kalau korang nak dengar lagu Aiman Tino dekat sana memang takde lah sebab dekat sini dia lebih kepada tradisi orang kampung. Antara lagu yang dipersembahkan ialah lagu Ikan Singgang daripada Saudara Naquib. Ni salah satu lagu khas untuk orang Terengganu dan korang boleh je search lagu ni dekat YouTube atau kalau korang selalu tengok Mat Dan Kaki Jalan dekat TV, memang akan selalu dengar lagu ni.


Disebabkan entry ni dah lapuk berkurung dalam draft selama 7 bulan dan harini baru sempat nak publish so jom kita tengok gambar!


 








(gambar dari google)

(gambar dari google)

Thursday, September 28, 2017

[ENTRY BERGAMBAR] CARA BOOKING TIKET ETS ONLINE

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.



Hai semua. Malam ni wawa nak kongsi dekat korang semua macam mana nak tempah tiket kereta api (ETS) dalam talian (online). Sebenarnya, tutorial yang wawa akan kongsikan ni bukan untuk tempah tiket kereta api je tau, korang nak tempah tiket bas, feri atau kereta sewa pun boleh okay? Pakai step yang sama je tau. 



1. Pergi website http://www.easybook.com/en-my  


2. Tekan "train ticket" --> Tick sama ada korang nak One Way atau Round Trip --> Pilih destinasi yang ingin anda tuju, tarikh dan bilangan orang yang korang nak tempah --> Lepas tu, tekan "Search Train"!

PS : If korang nak tempah tiket bas, feri atau kereta sewa boleh ikot step yang sama macam yang wawa bagitau dekat atas tu ye. 


3. Lepas je korang tekan search, nanti akan keluar senarai kereta api yang available pada hari yang dipilih. Selalunya paling awal pukul 7 pagi. Setakat ni paling lewat wawa tengok pukul 1 tengah hari keatas tu pun dari Arau ke Selangor. Lain tempat lain waktu perjalanan dia. 

Bila dah decide nak ambil kereta api yang mana, tekan "Select Seats/Berths". 


4. Selepas tekan "Select Seats" nanti dia akan keluar gambar macam dekat atas ni. Korang boleh pilih tempat duduk dan deck kereta api mana yang korang suka sekiranya masih ada kekosongan. Dah siap pilih tu, tekan "Continue". 



5. Bila korang dah tekan "Continue", jangan lupa isi maklumat diri dekat form yang dia bagi tu (gambar atas). Kalau korang sendiri yang akan naik kereta api tu, dekat bawah maklumat "Passenger Information 1" tu korang tick "Same as Ticket Collector Info". Nanti semua maklumat korang tulis kat atas tu automatik dia isi. Tapi kalau korang tolong tempahkan tiket ni untuk kawan atau family terdekat, tulis nama kawan atau family korang tu. Jangan letak nama korang pulak.


6. Scroll bawah sikit, ada details pasal payment. Korang boleh pilih nak buat payment jenis macam mana. Kalau internet banking, tekan option 3 dan pilih bank yang korang ada tu. 

PS : Korang diberi masa 7 minit je tau nak settlekan payment dia. Haa, kalau lambat, tempahan korang buat tu automatik erbatal ya. 

7. Isi word verification dan tekan "Pay Now". Nanti dia akan keluar website bank yang korang telah pilh tadi tu untuk buat payment. 

8. Settle je urusan payment, nanti pihak Easybook akan hantar mesej melalui email korang sekali dengan tiket kereta api. Dah dapat tiket tu, print siap siap supaya tak terlupa. 

Okay, selamat mencuba! Lepas ni dah tak payah dah korang susah susah pergi stesen kereta api nak beli tiket. 


Tuesday, April 25, 2017

PRE ORDER KOLEKSI #BELLARAYA2017 DARI BELLA AMMARA

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


BBella Ammara ada buka pre order untuk dapatkan koleksi #bellaraya2017. Dan kalau korang tak sempat nak tempah haritu, korang boleh order dengan wawa memandangkan wawa merupakan dropship sah Bella Ammara. Tapi pre order ni tak lama tau. Wawa akan tutup pre order ni pada 29 April ni dan last payment sebelum pukul 6 petang. So, kalau korang berminat nak dapatkan #bellaraya2017, boleh whatsapp wawa secepat mungkin sementara pre order ni masih dibuka. 



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ RAFELLA KURUNG ⭐

MATERIAL : CUSTOM MADE CLASSY PLEATED FABRIC AND LACE
COLOR : BLUE PEACH
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM299 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017 -

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ RAFELLA KURUNG ⭐

MATERIAL : CUSTOM MADE CLASSY PLEATED FABRIC AND LACE
COLOR : WHITE BLUE
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM299 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017 -

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐LENORAH KURUNG⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE HIGH PREMIUM CREPE WITH CLASSY GLITTER PLEATED FABRIC
COLOR : BRONZE BLACK 
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM299 INC GST 
DEPOSIT : RM100 ONLY
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES.CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ MIRCEILA JUBAH ⭐

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & ORGANZA SILK WITH LUXURY GILTTER SEQUIN
COLOR : BABY PINK
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM239 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. A CUT DESIGN. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ MIRCEILA JUBAH ⭐

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & ORGANZA SILK WITH LUXURY GILTTER SEQUIN
COLOR : BABY BLUE
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM239 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. A CUT DESIGN. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ DAENERYS JUBAH ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE CLASSY PLEATED FABRIC AND LACE
COLOR : IVORY PINK
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM239 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES.CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017 .

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ DAENERYS JUBAH ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE CLASSY PLEATED FABRIC AND LACE
COLOR : YELLOW GREY
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM239 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES.CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017 .

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ MELISANDRE DRESS ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & CUSTOM MADE ORIGINAL LACE WITH SILVER THREADS 
COLOR : MAROON
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM279 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ MELISANDRE DRESS ⭐

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & CUSTOM MADE ORIGINAL LACE WITH SILVER THREADS 
COLOR : ROYAL BLUE
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM279 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ DEBORAH DRESS ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & CUSTOM MADE ORIGINAL LACE WITH SILVER THREADS 
COLOR : DARK GREEN
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM259 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ DEBORAH DRESS ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM POLYSTER SATIN & CUSTOM MADE ORIGINAL LACE WITH SILVER THREADS 
COLOR : CHAMPAGNE
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM259 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐BELLAQUEEN JUBAH⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE PREMIUM SATIN SILK
COLOR : GOLD, TEAL BLUE, SILVER & ROYAL PURPLE
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM269 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLARAYA PREMIER 2017 ⭐ MARGAE'RY KURUNG ⭐

Material : Custom Made Golden Brocade with 3D Gold Flower & Crystal Diamond 
Colour : Royal Brown
Size : XS - XXL 
Price : RM399 (Inclusive GST) 
Deposit : RM150.00 only 
Feature : Wudhu' & nursing friendly. Fully lining & padding. Custom made zip with BA plate. 
ETA : May 2017 


Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931





PRE ORDER BELLARAYA PREMIER 2017 ⭐ MARGAE'RY KURUNG ⭐

Material : Custom Made Golden Brocade with 3D Gold Flower & Crystal Diamond 
Colour : Royal Red
Size : XS - XXL 
Price : RM399 (Inclusive GST) 
Deposit : RM150.00 only 
Feature : Wudhu' & nursing friendly. Fully lining & padding. Custom made zip with BA plate. 
ETA : May 2017 


Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ JOAENNA KURUNG ⭐ 

MATERIAL : CUSTOM MADE HIGH PREMIUM CREPE WITH LUXURY GLITTER SEQUIN
COLOR : DUSTY PEACH
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM299 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLA AMMARA PREMIER COLLECTION 2017 ⭐ JOAENNA KURUNG ⭐ 


MATERIAL : CUSTOM MADE HIGH PREMIUM CREPE WITH LUXURY GLITTER SEQUIN
COLOR : DUSTY YELLOW
SIZE : XS-XXL 
PRICE : RM299 INC GST
DEPOSIT : RM100 ONLY 
FEATURES : WUDHU & BREASTFEEDING FRIENDLY. FULLY LINING EXCEPT SLEEVES. CUSTOM MADE ZIP WITH BA PLATE 
ETA : MAY 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


PRE ORDER BELLARAYA PREMIER 2017 ⭐GALADRIELE’KURUNG⭐ 

Material : Custom Made Golden Brocade with 3D Gold Flower & Crystal Diamond 
Colour : Royal Turquoise
Size : XS - XXL 
Price : RM399 (Inclusive GST) 
Deposit : RM150.00 only 
Feature : Wudhu' & nursing friendly. Fully lining & padding. Custom made zip with BA plate. 
ETA : May 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



PRE ORDER BELLARAYA PREMIER 2017 ⭐GALADRIELE’KURUNG⭐ 

Material : Custom Made Golden Brocade with 3D Gold Flower & Crystal Diamond 
Colour : Royal Pink
Size : XS - XXL 
Price : RM399 (Inclusive GST) 
Deposit : RM150.00 only 
Feature : Wudhu' & nursing friendly. Fully lining & padding. Custom made zip with BA plate. 
ETA : May 2017

Untuk tempahan, whatsapp 014-5362931



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Okay gais, ni antara koleksi pre order #bellaraya2017 . Boleh whatsapp 014-5362931 untuk sebarang pertanyaan atau tempahan. Tinggal 5 hari je lagi tau untuk buat pre order. Jom la beraya dengan Bella Ammara tahun ni. 

Setiap pembelian RM269 keatas, Bella Ammara akan bagi free garment bag (siap ada label Bella Ammara). Pembelian di atas tak termasuk postage tau.